Biodiesel

Tinc una averia al cotxe, concretament als injectors. La primera pregunta que m´ha fet el mecànic ha estat:
-“has posat biodiesel?”
-Sí
-Doncs segurament aquest és el motiu de la fallada mecànica, si no hi ha més coses, s´haurà de cambiar el filtre del gasoil i buidar el dipòsit....
(astorament per part meva), ja et trucarem...aquesta setmana ja m´he trobat amb tres d´aquest cotxes amb la mateixa cosa. Acaba el mecànic.
Marxo esperant que la cosa no segui massa greu, que en aquest casos vol dir que no sigui cara, i em venen al cap algunes preguntes.

El meu cotxe va equipat amb un FAP, filtre anti partícules, per fer disminuir la pol.lució del cotxes diesel.
Els concesionaris ho saben que el biodiesel és perjudicial? Si ho saben, com és que no t´avisen?
Les benzineres, també coneixen aquestes dificultats , i malgrat tot, es continua venent aquest producte?
El biodiesel, barreja de petroli olis vegetal i greixos animals, que està portant problemes a l´agricultura de molts països del tercer món, és una mena de pastilla inofensiva contra les nostres males conciències petrolífiques ?
Si tot va bé, i després d´abonar la factura corresponent, no tornaré a posar biodiesel; tornaré al gasoil, al petroli i a les partícules...
Darrera la cara amable de l´ecologia i del reciclatge s´hi amagen, a vegades, llops enmascarats de verd.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Desconeixent el cas concret, el teu cotxe i el teu mecànic... em permetré la llicencia de dubtar del orígens del problema. Que jo sàpiga el biodiesel no porta cap problema, contamina menys i fins i tot millora la lubricació del motor. Fins aquí doncs, res de dolent pel que fa al biodiesel tret de que en aquest país ens donin gat per llebre i el biodiesel siguin un desastre, que tot podria ser... fa anys tenia un benzina amb injecció electrònica amb molts problemes i el mecànic em va dir que era per culpa de carburant...

Anònim ha dit...

“conviene recordar que la conversión a gran escala de cosechas en combustibles plantea interrogantes sobre su repercusión en la calidad del suelo, las reservas de agua y las emisiones globales de gases de invernadero” Investigación y ciencia, nov. 2006
Dit això, crec que el biodiesel pot ser un primer pas per reduir les emissions de CO2,mentre esperem nous combustibles, millorem el rendiment energètic dels mateixos i fem viable la captura i magatzematge del CO2.
Ara, és important que els potiners dels fabricants comptin amb unes especificacions de producte molt més exigents i ens garanteixin uns controls de qualitat acurats. Mentre això no es doni, jo també tornaria al carburant de sempre!

Anònim ha dit...

Qui paga la majoria d'estudis anti biodiesel? Seria bo saber-ho. “Interrogantes”? No fotem, en el cas de carburants derivats del petroli ja tenim la constatació dels seus afectes!

Anònim ha dit...

Jo crec que quan es fa un estudi d'aquestes característiques s'han d'avaluar molt bé totes les repercussions que pot tenir a gran escala. Tot i que l'article és favorable a l'us del biodiesel, l'autocrítica pot portar a un us el més eficaç possible intentant minimitzar al màxim els danys col·laterals, que sempre hi són.