Nous veïns a Martorell



Els ànecs han criat al riu Anoia al seu pas per Martorell.
Aquesta notícia no ha sortit enlloc, i de fet és lògic que no ho hagi estat. La normalitat no és notícia. Tampoc han avisat els mitjans de comunicació,ni han creat un blog, ni una plataforma ni han tallats cap carrer, pobres aneguets, ja tenen prou feina, només els hi faltaria això!
I creixen al riu Anoia, un riu que sovint arriba ja a la seva desembocadura en estat de semi-riu, per escadusser en l'aigua i pel seu aprofitament industrial, però arriba fins a fondre's amb el Llobregat. Alguns dies, els aiguats el fan créixer i llavors sí, ens pensem que tenim un riu..quan passa per sobre del pontet inundable...(sempre m'ha estranyat aquest nom..fer un pont inundable? i no seria millor fer-ne un que no s'inundés..?)...
Ara té les lleres netes i arbrades, potser un centenar d'arbres nous, es pot passejar pel costat i tot i que encara hi ha molta feina a fer, l'espai és ara decent i endreçat. Faltaria fer un parc fluvial públic a l'horta entre l'Anoia i el Llobregat, però això, ai las! ni els uns ni els altres, ni els vius ni els morts, semblen disposats a fer-ho..
Mentrestant, ens conformarem amb els nous ànecs del riu Anoia...

4 comentaris:

Xavier Pagès ha dit...

Ah! Les fotos són de:
http://www.paulusrex.blogspot.com/

Pau Bonastre ha dit...

gràcies pel teu comentari! Ah i felicitats per l'article!

Anònim ha dit...

Els aneguets ja fa algun temps que hi són... De totes maneres, la versió convergent és que els han posat ells per fer bonic i la versió tripartita és que ells ja ho van planejar tot perquè hi fossin, hehe!!
Per cert, gran Paulus Rex!!!

XSM

Xavier Pagès ha dit...

Benvolgut XSM:
desconec quin és el període de creixement dels ànecs, però els de la imatge són petitonets, segur que hi haurà tècnics Vius que ens donaran dades exactes de l'edat d'aquest plançons i futurs pares i mares de la colònia, però segurament i com que es mengen l'herba i altres productes del riu i ataquen la supervivència del riu seran denunciats i portats a judici...o portats a les cuines per fer-ne el plats autòcton..!